Tehdään yhdessä pieniä kestäviä valintoja.

Meillä on käsissämme tärkeä ja ihmeellisen kaunis maailma! Pidetään siitä huolta. Uudistuneen verkkokaupan myötä, olemme tehneet entistä tarkemmat kriteerit merkeillemme. Esimerkiksi jo noin 95% valikoimamme kevään 2019 vaatemallistoista on valmistettu pääosin luomupuuvillasta, kierrätetystä polyesteristä, merinovillasta tai muuntokuidusta ym. Valikoimalla tarkkaan mitä myymme, haluamme auttaa sinua tekemään pieniä kestäviä valintoja. Meille on myös tärkeää, että voit shoppailla meillä hyvillä mielin, niin itsellesi kuin lapsellesi!

Suosimme yrityksiä, jotka huomioivat ympäristön toiminnassaan. Meille on tärkeää, että myymämme tuotteet on valmistettu eettisesti ja mahdollisimman ekologisesti - mukaan lukien kemikaalien käytön sekä työntekijöiden työolosuhteet. Tällä hetkellä monet myymistämme merkeistä käyttävät valmistuksessa luomupuuvillaa, kierrätettyä polyesteriä tai muita peruspuuvillaa kestävämpiä vaihtoehtoja. Lisäksi monella valikoimamme merkillä tuotteiden valmistus on pääasiallisesti Euroopan alueella, jolloin työolosuhteet ovat usein paremmat kuin Aasiassa. 

Haluamme nostaa esiin muutaman vinkin, miten me jokainen pystymme tekemään pieniä kestäviä valintoja arkisen menon keskellä. Pienillä valinnoilla on nimittäin suuri merkitys.

Mieti ennen kuin ostat. Mieti tuotteiden yhteensopivuutta ja lapsesi vaatekaappia kokonaisuutena sekä todellista tarvetta. Kokoa lapsesi vaatekaappiin tuotteita, jotka toimivat mahdollisimman monessa eri tilanteessa. Moni arkisempikin asu sopii juhlaan, kun teet pieniä muutoksia esimerkiksi asusteiden avulla.

Pidä huolta. Kun ostat vain mistä oikeasti tykkäät, niin vaatteista ja tarvikkeista tulee myös pidettyä huolta. Huoltaminen ja peseminen pesuohjeiden mukaisesti auttaa pidentämään tuotteen ikää. Saat tuotteesta iloa pitkään ja voit myydä sen vielä vaikka kirpparilla eteenpäin uuteen kotiin. 

Ota selvää. Selvitä kuinka selkeästi yritykset kertovat eettisyydestä ja ekologisuudesta arvoissaan. Näin varmistut siitä, että yrityksen toiminta on eettistä tarkastelua kestävää myös muiltakin osin, kuin tuotannoltaan.