Hyvän mielen ostoksia vuodesta 2007

Punavuoren peikko on perustettu vuonna 2007 Helsingin Punavuoressa, jolloin aloimme myymään gallerian yhteydessä muutamia mielenkiintoisia lastenvaatemerkkejä ja pääasiassa puusta valmistettuja leluja. Tuohon aikaan kivoja lastenvaatteita oli vaikea löytää Suomesta, ja sana uudesta liikkeestämme levisi nopeasti. Saimme ihanan kantisporukan Helsingistä, ja viikonloppuisin meillä kävi porukkaa ympäri Suomea ihmettelemässä uusia tuulia. Olemme kulkeneet monen brändin matkassa jo merkin perustamisesta saakka ja yhteistyö on ollut tiivistä ja antoisaa. Näitä merkkejä ovat mm. Mini rodini, Metsola, Vimma ja Papu. 

Syy oman myymälän perustamiselle oli ensi metreiltä asti toisaalta ekologisuus ja eettisyys, ja toisaalta yhteistyö nousevien uusien merkkien kanssa, joiden mallistot oli hyvin suunniteltuja ja laadukkaita. Ekologisuuden perustana on vaatteen laatu ja käytettävyys - se että tuotteet kulkeutuvat vaatekaapin sijasta ahkeraan käyttöön ja ovat sekä lasten että aikuisten suosikkeja. Laadukkaiden & kivannäköisten mallistojen myötä myös vaatteiden kierrätys sai uutta tuulta, ja ihanaa on että nykyään monet myymistämme vaatteista saavat uuden elämän kierrätyksen kautta. 

Tällä hetkellä monet myymistämme merkeistä käyttävät valmistuksessa luomupuuvillaa, kierrätettyä polyesteriä, tai muita peruspuuvillaa kestävämpiä vaihtoehtoja. Lisäksi monella merkillä valmistus on pääasiallisesti Euroopan alueella, jolloin työolosuhteet ovat usein paremmat kuin Aasiassa. Vuodelle 2019 olemme tehneet entistä tarkemmat kriteerit merkeillemme, ja esimerkiksi kevään 2019 vaatemallistoista jo noin 95% on valmistettu pääosin luomupuuvillasta, kierrätetystä polyesteristä, merinovillasta, muuntokuidusta tai muusta ekologisesta materiaalista. Harkitsemme tarkkaan mitä haluamme myydä, jotta myös sinun on helpompi tehdä pieniä, kestäviä valintoja. Jatkamme työtämme näillä suuntaviivoilla myös tästä eteenpäin. 

Haluamme innostaa myös muita ottamaan huomioon ympäristön ja muut ihmiset arkisen menon keskellä, ja tehdä tästä helpompaa tarjoamalla eettisin ja ekologisin perustein valitun merkkivalikoiman.

Teemme toimistollamme Lauttasaaressa töitä myös mm. jätteen minimoimiseksi. Kierrätämme pahvi-, paperi- ja muovijätteet, käytämme toimitusten mukana tulevia isoja muovipusseja roskapusseina ja muuta pakkausmateriaalia asiakastoimituksissa, myymälässä olemme käyttäneet paperikasseja jo vuodesta 2007 lähtien. Vuoden 2018 aikana testasimme erilaisia pakkausmateriaaleja nettitilauksiimme, ja olemme nyt siirtymässä kokonaan kierrätetystä valkaisemattomasta voimapaperista tehtyihin postituspusseihin, aina kun se on mahdollista. 

Olemme tehneet vuosien varrella satunnaisesti erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja - mm. keränneet rahaa lastensairaalalle huutokaupalla, tehneet lahjoituksia eri järjestöjen kautta, ja mm. korjauttaneet lämpöpusseja niitä tarvitseville. Vuonna 2018 teimme yhden isomman hyväntekeväisyyskampanjan Hope ry:n kanssa, ja keräsimme useita pahvilaatikollisilla talvivaatteita tarvitseville. Samalla jaoimme tarinaa Hope ry:n arvokkaasta ja pyytettömästä, pääosin vapaaehtoisvoimin pyörivästä toiminnasta. Tämä kamppis oli myös meille ihmisinä arvokas, pääsimme tutustumaan Hopen ja vapaaehtoisten toimintaan, ja auttamaan muita yhdessä. Haluamme jatkaa vastaavia projekteja vuoden 2019 aikana. 


Pellava on kesän mukavin materiaali

Pellava on kesän mukavin materiaali

09.05.2019

Pellavatekstiili on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen valinta. Pellava hengittää ja tuntuu mukavalta iholla. Pellava ei myöskään nyppyynny tai sähköisty. Pellava on paljon helppohoitoisempi kuin mitä moni saattaa kuvitella! Itseasiassa, pellavan yksi parhaita ominaisuuksia on, että materiaali paranee pesussa!
Lue lisää
Vähimmäispalkka vs. elämiseen riittävä palkka

Vähimmäispalkka vs. elämiseen riittävä palkka

25.04.2019

Mini Rodini toteuttaa Living Wage -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on luoda elinkelpoiset palkkatasot tehtaisiin joissa heidän vaatteita ja tuotteitaan valmistetaan. Ohjelma kartoittaa tehtaan palkkatason lähtötilanteen ja rahoittaa ohjelmassa mukana oleviin tehtaisiin järjestelmän, joka täyttää aukot palkanmaksussa.
Lue lisää
Yay, you've got great taste!

Yay, you've got great taste!

04.04.2019

Ystävämme, kuvittaja, Olya Tsikhanchuk haastatteli ihanaa sydämellistä perustajaamme Elinaa. Elina on pyörittänyt myymäläämme jo 11 vuoden ajan ja lähinnä kulissien takana, joten tuntui, että nyt on vihdoinkin aika kertoa teille Elinan tarina. Lue englannikielinen haastattelu.
Lue lisää

Seuraa meitä instagramissa!

Tilaa uutiskirjeemme!