September 20, 2018

Meillä oli ilo haastatella Vimman perustajaa ja pääsuunnittelijaa Marjut Rahkolaa Vimma-viikkomme kunniaksi. Marjut on Vimman alku ja juuri. Hän on kätilö, suunnittelija, vaimo ja kuuden lapsen äiti. Marjutille tärkeintä ovat rakkaus ja kaikki lähimmäiset. Elämä arjessa, sekä arvot, joihin nojata.

Mikä on polkusi Vimman nykypäivään?

"Olen kuuden lapsen äiti ja ammatiltani olen alunperin kätilö. Kaikki kotona vietetyt inspiroivat "kotiäitivuodet" toivat sysäyksen oman yrityksen perustamiseen vuonna 2013." Marjut kertoo. Ennen yrityksen perustamista Marjut toimi freelancerina Marimekolla lastenvaatteiden suunnittelijana 2010-2013 ja samoihin aikoihin hän suoritti myös muotisuunnittelijan tutkinnon Helsinki Design Schoolista. “Elämä kuljettaa kun luottaa vaistoonsa ja kuuntelee sydäntään”, Marjut lisää.

Mikä on työnteossa sinulle tärkeintä, ja mistä et halua tinkiä missään nimessä?

Vimma on Marjutille sydämen asia, ja hän kertoo että on hyvin palkitsevaa saada tehdä työtä alalla, johon on palo ja intohimo. Ja tietenkin yhtä tärkeässä asemassa ovat matkalla mukana kulkevat työkaverit ja muut alan kollegat, jotka tuntevat samoin. "Minulle uuden luominen, oma kädenjälki, lisä-arvon tuottaminen markkinaan ja oman vision toteuttaminen on tärkeintä. Yrityksen lähdöstä saakka toimintaamme on määritellyt arvot kuten rehellisyys, avoimuus ja läpinäkyvyys, ekologinen ja hyvän maun mukaiset päätökset." hän kertoo.

Toinen sydämen asia on perhe ja se tuleekin hänelle aina ykkösenä. Marjut painottaa, että mikään työ tai yritys ei ole sen arvoinen, että hän olisi valmis uhraamaan aikaa liikaa lapsilta ja perhe-elämältään. 

Mitä löytyy Vimman tuotteiden valmistuksen takaa? 

Vimman tuotteiden tuotanto on Tallinnassa. Marjut kertoo, että heille on tärkeää vierailla tehtailla useasti, nähdä siellä työntekijöiden olot ja mielialat, sekä ohjata tuotantoa myös paikanpäältä. "Kaavoitus pidetään Suomessa, sillä meillä on pitkä kokemus ja ammattitaitoa mallien takaa." hän lisää. Vimman tuotteiden kulmakivenä on materiaalin tuntu ja kestävyys, tuotteiden toimivuus arjesta juhlakäyttöön, kaikille sopivat unisex- mallit sekä pilke silmäkulmassa tehty design. Marjut summaa, että tuotteilla täytyy olla syy olemassaoloon. "Emme tee tuotteita vain tuottamisen ilosta vaan haluamme tuotteiden kautta kertoa tarinaa tai olla vaikuttamassa aikaan ja ilmiöihin".

Mikä on Vimma-unelmasi?

"Unelmani on saada tehdä asioita, millä on oikeasti merkitystä, ja jotka jättävät jäljen tähän maailmaan. Toivon myös saavani tehdä työtä terveenä ja innostuneena, ja voimautua ihan tavallisista arjen pienistä iloista ja asioista.".

Esimerkkinä Marjutin unelmien toteutumisesta ovat huhtikuussa lanseeratut sairaalavaatteet Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) lasten ja nuorten syöpä- ja veritautien osastolle. Tämä huikea pilottihanke sai alkunsa, kun syöpäosaston lastenohjaaja Kirsi Hellman ja Marjut tapasivat Brother Christmasin välityksellä. Yhteistyön lopputuloksena on upea sairaalavaatemallisto värikkäillä Maija Louekarinprinteillä ja mukavantuntuisilla materiaaleilla. Toiveena tietenkin on, että hanke laajenisi myös muihin sairaaloihin.


Kiitos Marjut haastattelusta. Jatka unelmointia! ♡