Lasten ulkoiluvaatteita valitessa on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti vaatteen käytännöllisyyteen ja laatuun. Kannattaa myös ottaa huomioon ulkovaatteen hengittävyys, vedenpitävyys ja vaatteen kulutuksen kesto. Mielestämme on hienoa, että monet brändit ovat alkaneet myös miettiä miten lasten ulkoiluvaatteissa käytettävien kemikaalien määrää voidaan vähentää ja sekä ylipäätään koko tuotantoketjun kuormitusta ympäristölle.

Kemikaaleja toki tarvitaan kaikentyyppisissä tekstiilituotteissa - raaka-aineen valmistuksesta värjäykseen, printtien painamiseen ja materiaalien pinnoitukseen yms. Mutta erityisesti lasten ulkoiluvaatteissa kemikaaleja saatetaan käyttää huomattavan paljon, sillä vaatteelta vaaditaan paljon enemmän kuin sisävaatteilta. Siksi haluammekin nostaa asian esiin ja tuoda valikoimaamme enemmän ja enemmän lasten ulkoiluvaatteita, joissa pyritään välttämään myrkyt ja prosessit, jotka ovat haitallisia ympäristölle, eläimille ja terveydellemme. Tämä on panoksemme tukea ekologista ja eettistä lastenvaatetuotantoa.

 

Bionic-Finish® Eco


Valikoimastamme Mini RodiniMolo ja Tiny Cottonsulkovaatteissa käytetään fluori-vapaata Bionic-Finish® Eco -käsittelyä antamaan talvivaatteille säänkestoa. Käsittely hylkii myös vettä.

Kierrätetty polyesteri


Miksi käyttää uutta polyesteria kun sitä voi kierrättää? Onneksi on yrityksiä kuten Mini Rodini ja Patagonia, jotka laittavat vanhan kiertoon ja käyttävät ulkovaatteissaan kierrätettyä polyesteria. 

Yksi testivoittajista


Molon Pyxis talvihaalarit olivat 34 brändin joukosta yksi kolmesta brändistä, jotka läpäisivät Norwegian Institute of Water Research PFC-vapaan testin. Käy lukemassa lisää testistä. 

Ihana merino


Merinovilla on oikea ihmemateriaali lasten ulkoasusteisiin ja kerrosvaatteisiin. Se lämmittää tehokkaasti ja tuntuu kuivalta myös kosteana. Kurkkaa kaikki ihanat merinot täältä.Näytä:

Tuote lisätty koriin