25.04.2019

Tutustu Mini Rodinin Living Wage ohjelmaan

Vähimmäispalkka ei ole sama kuin elämiseen riittävä palkka. Elämiseen riittävä palkka on arvioitu palkka, jonka pitäisi kattaa kaikki työntekijän perustarpeet, kuten ruuan, asumisen, vaatteet, terveydenhuollon ja koulutuksen, sekä antaa mahdollisuuden laittaa osan palkasta säästöön. Monessa maassa kansallinen vähimmäispalkka on hallituksen asettama palkka, joka ei välttämättä kata kaikkea tätä. Tästä syystä Mini Rodini toteuttaa Living Wage -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on luoda elinkelpoiset palkkatasot tehtaisiin, joissa heidän vaatteita ja tuotteitaan valmistetaan.

Ohjelma kartoittaa tehtaan palkkatason lähtötilanteen ja rahoittaa ohjelmassa mukana oleviin tehtaisiin järjestelmän, joka täyttää aukot palkanmaksussa. Mini Rodini rahoittaa ohjelman itse. He kokevat, että se on niin sanottu lisämaksu, jonka he ehdottomasti haluavat maksaa varmistaakseen, että heidän tuotteitaan valmistavat henkilöt saavat oikeudenmukaisen palkan työstään.

Mini Rodini osallistui ohjelmaan ensimmäistä kertaa Intiassa vuonna 2014 toisen Fair Wear Foundation -jäsenen tuotemerkin aloitteesta. Mini Rodini ei enää työskentele kyseisen tehtaan kanssa, mutta projekti poiki oman Living Wage -ohjelman toisessa intialaisessa tehtaassa vuonna 2016. Tämä on tehdas, jonka kanssa heillä on pitkäaikainen suhde ja joka työllistää noin 1000 työntekijää. Vaikka Mini Rodinin tuotteet vievät vain 4% kyseisen tehtaan tuotantokapasiteetista, he kuitenkin maksavat kaikille työntekijöille lisäpalkkion ​​heidän tuotteidensa tuotannon aikana, jotta palkka on riittävä elämiseen.

Vuonna 2017, Mini Rodini laajensi The Living Wage -ohjelmansa kolmeen eri tehtaaseen Turkissa. Tämä oli ensimmäinen kerta Turkissa, kun ulkomainen brändi loi budjetin kattavalle bonusjärjestelmälle omista voitoistaan, jotta työntekijät saisivat elämiseen riittävän palkan.

Syksyyn 2017 mennessä jopa 18% Mini Rodinin tuotteista tuottivat työntekijät, jotka saivat The Living Wage -ohjelman palkkabonuksen. Vuoteen 2021 mennessä Mini Rodinin tavoitteena on toteuttaa järjestelmä, jolla he maksavat kaikille brändin ompeluyksiköiden työntekijöille palkkaa The Living Wage -ohjelman mukaan. 

Mini Rodini toimii myös aktiivisena jäsenenä Fair Wear Foundation-organisaation Living Wages Incubator -foorumissa. Tämän foorumin jäsenet ovat eurooppalaisia ​​yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet edistämään asiaa, jakamaan tietoa ja löytämään tapoja voittaa näitä palkkatasoon liittyviä haasteita, jotta työolosuhteita ja työntekijöiden elinolosuhteita voidaan parantaa entisestään.