09.05.2019

Pellavatekstiili on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen valinta


Pellava on täydellinen materiaalivalinta kesään. Pellava hengittää ja tuntuu mukavalta iholla. Pellava ei myöskään nyppyynny tai sähköisty. Pellava on paljon helppohoitoisempi kuin mitä moni saattaa kuvitella! Itseasiassa, pellavan yksi parhaita ominaisuuksia on, että materiaali paranee pesussa!

Materiaalin "puumainen" runkokuitu pehmenee pesu kerrallaan ja vaate muotoutuu mukavasti. Pellava tulee koneesta ruttuisena ja pesutaitoksilla, jollei pesuun käytä riittävästi vettä. Liota tai kastele pellavavaate ensin ja laita märkänä koneeseen. Linkousaika kannattaa myös säätää lyhyemmäksi. Kun vaate on tullut koneesta muotoile vaate märkänä - oio saumat, ravistele ja lopuksi silitä vaate kosteana.

Kaiko Linen Edition uutuudet pellavasta!

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Pellava on ekologinen ja monipuolinen hyötykasvi, sillä kasvi voidaan hyödyntää varresta siemeniin. Pellavatekstiilin tuottaminen on myös huomattavasti ympäristöystävällisempää kuin esimerkiksi luomupuuvillan. Materiaalina pellava on myös hyvin kestävä valinta, sillä se kestää hyvin kulutusta ja toistuvaa pesua. Pellava on yli kaksi kertaa kestävämpää kuin puuvilla ja kolme kertaa kestävämpää kuin villa.